Γ. Καραμπελιάς – Μ. Μελετόπουλος: Πώς επηρέασε η Οκτωβριανή Επανάσταση την Ελλάδα (Βίντεο)

Η Ρωσία επανήλθε στην επικαιρότητα με αρνητικό τρόπο μέσω της εισβολής στην Ουκρανία. Πολλές ιδιαιτερότητες της σημερινής Ρωσίας, εξηγούνται μέσα από τις από ιστορικές αιτίες, ενώ άλλοτε χρειάζεται να συνθέσουμε όλες τις περιόδους που πέρασε, αναλύοντας το πεδίο της γεωγραφίας, των κατακτήσεων, του ψυχισμού, της οικονομίας, αλλά και της πολιτικής κατά καιρούς συγκρότησής της. Μια ιστορική περίοδος, που εμπεριέχει πολλά προϋπάρχοντα στοιχεία της ρώσικης ταυτότητας και δομής, αλλά και που καθορίζει τις επόμενες περιόδους είναι τα χρόνια της Οκτωβριανής επανάστασης και της σοβιετικής κυριαρχίας.

Παρακολουθήστε μια εξαιρετική ανάλυση από τον Γιώργο Καραμπελιά και τον Μελέτη Μελετόπουλο, που ξεκινώντας από τις απαρχές της επανάστασης, επικεντρώνεται και στο ελληνικό αποτύπωμα της σοβιετικής επανάστασης τα μετέπειτα χρόνια, έως και σήμερα.

Δημήτρης Ν.Γ

Συζήτηση στον Ιανό τον Οκτώβριο του 2017 με θέμα: «Η Οκτωβριανή Επανάσταση και η Ελλάδα, μια αντιφατική σχέση». Με αφορμή την επανέκδοση του βιβλίου του Κώστα Παπαϊωάννου: Η Γένεση του Ολοκληρωτισμού του (επίμετρο Γ. Καραμπελιά), https://enalekdoseis.gr/?product=%ce%…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s