Το πολιτισμικό μνημόνιο, πρίν τα μνημόνια!!!: «Κατανάλωση: Η Εκπαιδευτική μας πρόταση»

Ένα αρθράκι μαθήτριας το σωτήριον έτος 2009, που πρωτοδημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Ρήξη, με τίτλο: ««Κατανάλωση: Η εκπαιδευτική μας πρόταση». Αρκετό ίσως για να συνδέσουμε την ισοπεδωτική πολιτισμική αιχμαλωσία με το οικονομικό μνημόνιο που ήρθε ένα χρόνο αργότερα!

Δημήτρης Ναπ.Γ

«Το πρόγραμμα της διήμερης επιμορφωτικής εκδρομής της Β’Λυκείου Ιερισσού στην Αθήνα, περιλάμβανε:

Μέρα πρώτη: Αναχώρηση από Ιερισσό για Αθήνα με λεωφορείο. Στάση στα Goody’s στην εθνική οδό. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση για λίγη ώρα και βουρ λεωφορειακώς για το The Mall, όπου περνάμε όλο το απόγευμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και προετοιμασία για νυχτερινή έξοδο. Ξανά βουρ λεωφορειακώς για κέντρο διασκέδασης (σκυλάδικο πολυτελείας) για να ακούσουμε τις μοσχαροκεφαλές του Κ…… και της Γ……! Στα τραπέζια, μπουκάλια ουίσκυ, δεν πειράζει που είμαστε όλοι κάτω των 18. Επιστροφή στο ξενοδοχείο τα ξημερώματα.

Την άλλη μέρα πρωινή επίσκεψη στην Ακρόπολη. Όλοι κόκκαλο, μερικοί δεν καταφέρνουν ούτε να ανέβουν στον ιερό βράχο, άλλοι ξερνάνε σε κάτι χόρτα στους ιερούς πρόποδες. Αναχώρηση για λίγο ακόμη πολιτισμό στο Allou fun park. Ξενερώνουμε ακριβώς στην ώρα για να ανεβούμε στις πιο επικίνδυνες κούνιες αλλά είναι πιο εύκολο από τη δοκιμασία της Ακρόπολης. Ξανά στο λεωφορείο για Ιερισσό. Στάση στα Mc Donald’s της εθνικής. Ύπνος στο λεωφορείο. Ύπνος γενικά»

Νατάσσα Φ. Μαθήτρια Β’ Λυκείου Ιερισσού.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s