Ο Μέτερνιχ και η φυγάδευση….

Συγκλονιστική η ιστορική αφήγηση όταν ο Μέτερνιχ φυγαδεύεται, μετά από τις αστικές επαναστάσεις1rey10b του 1848. Τότε πανέρια και άμαξα. Τώρα ελικόπτερα, πλοία και αεροπλάνα για να στείλουμε στον αγύριστο τα πολιτικά ανδρείκελα του κεφαλαίου και του νεο-αποικισμού. Απόλαυση!

» Οι επαναστάτες όλης της Ευρώπης θα έδιναν τη μισή τους ζωή για ν’ απολαύσουν το θέαμα. Όμως, ο αμαξάς της δίτροχης άμαξας που γλιστρούσε στα σκοτεινά σοκάκια της Βιέννης εκείνη τη νύχτα, 13 Μαρτίου 1848, ακριβώς αυτό προσπαθούσε να αποφύγει: Τη δημοσιότητα. Κατάφερε να βγει χωρίς προβλήματα από την πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας και να φτάσει απαρατήρητος στο προκαθορισμένο σημείο. Πέζεψε και μπήκε στην καμπίνα του αμαξιού. Ένα τεράστιο πανέρι βρισκόταν εκεί. Άνοιξε το σκέπασμα με προσοχή κι είπε με σεβασμό:

«Εντάξει, εξοχότατε. Τώρα, είστε ασφαλής».

Μέσα από το πανέρι, αδύναμος, φοβισμένος και γερασμένος, ξεπρόβαλε ο άνθρωπος που έτρεμε όλη η Ευρώπη: Ο πρίγκιπας Κλήμης Μέτερνιχ. Τα 75 του χρόνια δεν μπορούσαν να τον βοηθήσουν να κρύψει τον πανικό του. Μόνον όταν έφτασε στην Αγγλία αισθάνθηκε πραγματικά ασφαλής»

Vouli Helicopters
Ελπίζουμε οι «δικοί» μας, να μην αισθανθούν ασφαλείς, όχι μόνο στην Αγγλία, αλλά σε κάθε τόπο του πλανήτη!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s